În grădina lui Alex de Alex Ștefănescu: Vin ziariștii!

25 aprilie 2015

În această zi de primăvară, cu grădina plină de „verde crud, verde crud, vis de-albastru și azur“, am fost invadat cu tandrețe de ziariști. Ziariști cunoscuți ca independenți și aflați pe lista neagră a autorităților, pentru curajul cu care denunțau reziduurile de comunism din politica românească. Le-am și promis că dacă se vor simți vreodată persecutați am să le ofer azil politic în grădina mea. Li s-a alăturat și îndrăgita cântăreață Corina Chiriac, cea veșnic tânără și ferice.

Grădina mea răsună parcă și acum de polemicile aprinse referitoare la situația din România (mă gândeam că aș putea fi amendat de CNA), dar și de beția de râs de care se lăsau toți cuprinși din când în când. Revăd pozele cu nostalgie.

Corina Chiriac, scăldată în lumină, fotografiază pomi înfloriți.

În fotografia cu patru personaje, aceeași Corina Chiriac și (aceeași) Domnița pozează între doi bărbați prezenți în fiecare seară pe ecranele televizoarelor: Robert Turcescu și Radu Moraru.

În sfârșit, în fotografia cu întreg grupul, pot fi văzuți (de la stânga la dreapta): Alice Năstase, creatoarea revistei Tango. Marea dragoste (în stilul ei jucăuș își duce încântătorul copil în roabă, nu se știe dacă l-a făcut aici sau a venit cu el de acasă), Domnița, Leny Trandafir, blonda de la Radio, eu (vorba lui Ion Creangă – „fă-mă, Doamne, val de tei și m-aruncă-ntre femei“), Corina Chiriac, Gabriel Basarabescu, autorul unor valoroase emisiuni culturale radiofonice și muzician, Nicoleta Savin, realizatoarea mereu surprinzătoarei emisiuni TV Ora de veghe, Robert Turcescu, care își intimida invitații la talk-show-ul 100% cu întrebările lui incomode, Radu Moraru, autorul unor emisiuni TV îndrăznețe, urmărite de noi toți cu un sentiment de clandestinitate, așa cum ascultam pe vremuri Europa liberă.