În grădina lui Alex de Alex Ștefănescu: Vișini înfloriți

16 mai 2010

În fiecare an, când înfloresc vișinii, mă simt vinovat, mi se pare că nu merit atâta frumusețe. O ființă degradată și impură ca mine primește în dar o uimitoare, neverosimilă revărsare de alb imaculat.

Ce surpriză! În 16 mai 2010 a venit să mă viziteze, odată cu prietenii mei, și celebra soprană Alexandra Coman, care a studiat cu Luciano Pavarotti, l-a cunoscut, printre alți mari cântăreți ai lumii, pe Placido Domingo și a cântat, pe scenele unor opere din diverse țări ale lumii, alături de José Carerras. Când a intrat în grădină, avea în jur un fel de fosforescență, creată de-a lungul anilor de ropotele de aplauze, luminile candelabrelor și coșurile de flori primite în dar. În concurență cu José Carerras, am format imediat împreună cu ea un duet, lângă un vișin înflorit, și am avut amândoi un mare succes, ea pentru că a cântat și eu pentru că am tăcut.

Altă fotografie cu un bărbat și o femeie îi reprezintă pe Maria Marian, proprietara Editurii Universal Dalsi și autoarea unor cărți pline de umor, și pe soțul ei, George Grigoriu, un apreciat inginer constructor, invitat frecvent de germani să construiască în Germania hoteluri și sedii ale unor firme.

În fotografia de grup pot fi văzuți (de la stânga la dreapta) Alexandra Coman, valoroasa scriitoare și traducătoare Mirela Stănciulescu, soțul ei, economistul Florin Stănciulescu, Oana Enăchescu, de la Radio România Cultural, care știe totul despre computere și orice aparat computerizat, Teodora Stanciu, realizatoarea celei mai bune reviste culturale radiofonice din România, și, cu voia dumneavoastră, ultima pe listă (dar nu și în sufletul meu), Domnița.