The United States of Burkina Faso

Spre sfârșitul anilor ‘80, un diplomat american revenit definitiv în Washington după mulți ani petrecuți în lumea largă îmi spunea că America i se pare de nerecunoscut – o țară alunecată în Lumea a Treia .Ajuns doar de câțiva ani în America, după patru decenii trăite într-o țară comunistă, eram uluit de afirmația lui și l-am întrebat ce anume îl făcea să caracterizeze astfel America.

Într-o limbă română marcată doar de un ușor accent, răspunsul a venit prompt: „Serviciile către populație“. Uimirea mea a sporit. Sosit în America din România lui Ceaușescu, serviciile respective mi se păreau strălucite.

Prietenul și-a etalat toate argumentele. În final mi-a spus că înțelege de ce sunt surprins – nu aveam decât termeni de comparație între România și America. Îmi propunea să reluăm subiectul după un deceniu, două.

După 36 de ani trăiți în America, mi-e teamă că prietenul meu avea dreptate. Nu doar serviciile către populație, dar mai ales ele, sunt astăzi de o calitate substanțial mai proastă decât acum aproape patru decenii.

Nota generală acordată infrastructurilor în această lună (The American Society of Civil Engineers (ASCE) Infrastructure Report Card) este C -. 11 din totalul de 17 categorii au fost notate cu D, cotare echivalentă cu „deteriorare semnificativă cu puternic risc de avarie“.

Numai pentru aducerea drumurilor, podurilor și aeroporturilor la standarde acceptabile este nevoie de aproape 6 trilioane de dolari de-a lungul unui deceniu.

Din cauza infrastructurii cu totul depășite, trenurile de mare viteză din America sunt o glumă proastă, mai ales dacă le compari cu cele din Europa. O comparație cu cele din Japonia sau China are efecte cu totul deprimante.

Birocrația stupidă și proasta gestiune a democraților au năruit, practic, realizarea unui bullet train în California. Statul așteaptă alte fonduri federale. Numai că nici o nouă tranșă de 927 de milioane de dolari nu ar ajuta.

În urmă cu șase luni, după ani de bălmăjeli și scuze de toate felurile, California High-Speed Rail Authority anunța un nou termen pentru realizarea proiectului ce acoperă distanța San Francisco – Los Angeles: anul 2033!

Între cele două orașe sunt aproximativ 615 kilometri. Așadar, în următorii 13 ani se vor realiza cam 47 de kilometri pe an. În 2033, China va fi ridicat prima casă pe Marte; de ce nu?

Vaccinarea împotriva COVID-ului constituie un alt spectacol dezolant. Regulile care stabilesc pe hârtie orarul imunizărilor nu au decât în puține locuri vreo legătură cu ce se întâmplă în realitate.

Nu există suficiente doze, iar cele care există sunt administrate după un orar lipsit de noimă. Informațiile puse la dispoziția „publicului larg“ se bat cap în cap.

În stabilirea priorităților, tandemul Biden-Harris introduce prioritatea priorităților – vaccinarea teroriștilor deținuți la Guantanamo.

Dacă azi ar fi întemnițați la Guantanamo Osama bin Laden, Abu Bakr al-Baghdadi, Ayman Al Zawahri, Mohamed Atef și alții ca ei, ar fi fost vaccinați înaintea celor peste 81 de milioane de americani care l-au votat pe Biden și a celor peste 74 de milioane care l-au votat pe Trump.

A fost de ajuns ca o furtună de zăpadă să lovească Texasul pentru ca zone întinse ale statului să se confrunte cu situații dramatice.

Conductele de gaz și apă au paralizat, căci sunt îngropate la adâncimi necorespunzătoare. Alimentarea cu energie electrică a încetat în multe zone. Nu tu sare pentru topirea gheții, nu tu lopeți pentru înlăturarea zăpezii.

La revenirea curentului electric, texanii au putut urmări imagini transmise în high definition de pe Marte de roverul Perseverance.

În spațiu, între alarmant și uluitor sunt 470.000.000 de kilometri. Pe pământ american – doar un inch și cohorte de politicieni gargaragii plus administratori incompetenți.

Despre Uniunea Sovietică Jean-François Revel a scris cândva că este o „Burkina Faso cu rachete nucleare“. Dacă ar fi fost în viață, azi marele admirator al Americii ar fi putut numi această țară The United States of Burkina Faso.