După recentul roman În așteptare, profesorul Mihai Zamfir ne oferă o nouă carte intitulată Alt jurnal indirect. Volumul său de eseuri, foarte elegant, a apărut la Editura Spandugino, în Colecția Distinguo.
În pregătirea aniversării a 25 de ani de serie nouă, revista Convorbiri literare readuce în actualitate, retipărindu-le, două lucrări de însemnătate istorică A.D. Xenopol – Istoria românilor (ediție anastatică) și Mihail Kogălniceanu – Dorințele Partidei Naționale în Moldova (ediție îngrijită de Mircea Platon)
De la Tipo Moldova primim mai multe tomuri din seria Ediții Mihai Eminescu, menită să marcheze cei 170 de ani scurși de la nașterea poetului: Mihail Eminescu – Poezii (reproducere a ediției din anul 1929, scoasă la Editura Națională S. Ciornei – București), Mihail Eminescu – Poezii (este reprodusă ediția bibliofilă din 1944, apărută la Editura Cartea Românească – București) și albumul Mihai Eminescu în sculptura și pictura universală.
Mircea Braga publică volumul Biblioteca și irealul din real. Cronotopologie literară (Editura Academiei Române) l Ștefan Mitroi este prezent în librării în dublă ipostază, ca poet și ca prozator, prin volumul de versuri Pregătiri de înviere (Editura Junimea, Colecția Cantos) și prin romanul Tatăl fiilor mei (Editura Hoffman).
Tot la Editura TipoMoldova, Aurel Ștefanachi publică un volum de poezii intitulat Înălțimile cercului.
În fine, sub egida Editurii Creator din Brașov, Adrian Lesenciuc ne propune două titluri noi de proză: romanul Balada și romanul Diez despre care Simona Antonescu notează: „Pornind de la prezent, Adrian Lesenciuc propune în romanul său o societate distopică, apărută în urma unui război al generațiilor declanșat sub sloganul schimbare. O mișcare pornită pe o Rețea scapă de sub control, idealurile cu care protestatarii au pornit inițial la drum sunt trădate sau puse în practică strâmb, iar lucrurile iau o turnură pe care nimeni nu și-o mai asumă…“ Lectură plăcută!