Întâmplări din vremea pandemiei

Cineva a ieșit pe stradă ținând un pește într-o pungă de plastic cu apă în ea și a explicat că-și plimbă animalul de companie.

Altcineva, în Gorj pare-ni-se, i-a pus o lesă unui amic și a motivat faptul tot așa, că și-a scos la aer animalul de companie.

În Franța, un avion cu echipament sanitar care sosise din China a fost redirecționat de pe pista aeroportului spre Statele Unite, fiindcă americanii au fost dispuși să plătească firmei chineze un preț de trei ori mai mare.

Tot în Franța, celebrele TGV-uri, trenurile de mare viteză, au fost transformate în ambulanțe (fiecare vagon a fost amenajat să poată primi patru bolnavi și șapte cadre sanitare), pentru a transporta persoanele infectate cu COVID 19 din zonele excedate de îmbolnăviri în altele unde cei suferinzi pot fi tratați.

La noi, într-o invazie teribilă de oameni întorși acasă, unii n-au ținut cont de regulile care presupun trecerea frontierei prin punctele de control, ci au luat-o de-a dreptul peste câmp, traversând de-a valma granița.

Un focar de infecție cu coronavirus a apărut în comunitatea rromă din localitatea Țăndărei: cei întorși din zonele roșii, Spania, Italia, Franța, Germania, n-au respectat izolarea, s-au mișcat în voie și au transmis cu repeziciune virusul în rândul localnicilor. Țăndăreiul a intrat în carantină totală: în zonă s-au deplasat forțe militare, poliție, armată, trupe speciale, care caută să aducă situația sub control.

În Tunisia (436 de contaminați, 14 decese), patrulele de poliție au fost înlocuite de roboți (fabricați de Enova Robotics), dotați cu camere de luat vederi, cu senzori și cu sirene, care circulă pe străzi și controlează populația.

La noi în țară, au scăzut semnificativ accidentele de mașină, furturile și infracțiunile de tot felul; a scăzut și poluarea; s-au ieftinit combustibilii; s-au înmulțit divorțurile. În Rusia, ca să alunge coronavirusul, Patriarhul Kiril s-a plimbat pe străzile Moscovei cu o icoană sfântă în mână, dar și însoțit de escorte.

Suedia (4435 de contaminați, 180 de decese) este țara europeană care are o abordare relaxată față de pandemia de coronavirus: nu a închis școlile și grădinițele, nu a interzis adunările publice.

Fumătorii de tutun și de cannabis prezintă riscul cel mai ridicat de contaminare.

Autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus“. Ele nu recunosc pandemia și nu au raportat niciun caz. Cetățenii acestui stat care poartă mască sau fac referiri în public despre coronavirus pot fi arestați de forțele de poliție.