…și cu Astra, basta!

În weekend, când steliștii învingeau Craiova cu 2-0 chiar în Bănie, Gigi mulțumea Celui de Sus și, bătând mătăniile, vedea în victoria oarecum nemeritată a elevilor lui Teja semne divine, cum că ar putea lua și campionatul. E drept, el recunoștea că oltenii rataseră ocazii cu carul, dar miza tot pe ajutorul Domnului, convins că luni seară, la Giurgiu, se va declanșa o tornadă, grație căreia Astra lui Alibec și Llulaku vor stopa drumul clujenilor spre încă un titlu de campioni. Miraculos sau nu, tornada chiar s-a abătut asupra stadionului din Giurgiu, dar a lovit năprasnic tocmai Astra, umilită cu 5-1 pe propriul teren de ceferiștii lui Dan Petrescu, făcând inutile toate rugăciunile preacucernicului Gigi. Că, deh, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă, nu-i așa?

În ultimele două etape ale Play-off-ului, CFR mai are nevoie de un singur punct (din cele șase posibile), pentru a rămâne în posesia titlului, ceea ce înseamnă că băieții Bursucului se pot mulțumi și cu o remiză pe propriul teren în compania Craiovei, lăsând fără miză exact derby-ul de la București, cu FCSB-ul, din runda finală! Mi se pare imposibil, așadar, ca fotbaliștii clujeni să nu-și ofere satisfacția de a îmbrăca din nou tricourile de campioni chiar acasă, în fața devotaților lor suporteri, idee în care cred că putem afirma de acum, după victoria de la Giurgiu: campionatul e ca și încheiat, și cu Astra, basta! Evident însă, meciul CFR Cluj – Craiova devine adevăratul derby al finalului de campionat, în condițiile în care oltenii se bat (cu Viitorul) pentru locul trei din această ediție a Ligii I, în timp ce urmașii Stelei de aur, cea de la Sevilla 1986, s-ar fi cuvenit să celebreze marți, 7 mai, 33 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. Sau vârsta la care a murit Mântuitorul, cum ar spune Becali (citându-l, eventual, pe Papa Pius al XI-lea, din enciclica „Quod nuper“)!

Dar din păcate pentru patronul FCSB, e al patrulea an în care ratează câștigarea campionatului, în ciuda bănetului pe care l-a investit în echipă și antrenori, pe care i-a schimbat non-stop, ca pe ciorapi, făcându-i responsabili pentru schemele tactice pe care tot el le-a dictat mereu prin telefon. Păcat, mare păcat de efortul financiar depus pentru salvarea Stelei și a trecutului ei glorios, dar poate că va veni și vremea în care cel mai consistent investitor din fotbalul românesc – care a declarat că nici nu se mai obosește să urmărească din tribună meciurile echipei! – se va decide să trateze fotbalul doar ca pe o afacere, lăsându-și antrenorii și jucătorii să facă ce știu ei mai bine. În ceea ce ne privește, se cuvine să felicităm deja clujenii pentru al doilea lor titlu de campioni și să ne delectăm în continuare cu marele fotbal european, în care Messi și Ajaxul ne-au oferit meciuri și momente memorabile!

Și-acum, câteva cuvinte despre tenisul de la Madrid, unde Simona Halep și celelalte fete ale noastre au revenit promițător, în turneul patronat de Țiriac, cu speranța de a accede în fazele superioare ale turneului și, de ce nu, chiar în finale. Simona a debutat cu o…răceală evidentă, pe care sper să o depășească, Buzărnescu se apropie de forma de demult, iar Sorana Cârstea – care e finanțată în continuare și de COSR, deși s-a retras din echipa de FedCup!?! – e considerată și ea drept periculoasă de Petra Kvitova, câștigătoarea de anul trecut a turneului!