A plecat dintre noi poetul Octavian Doclin

S-a născut la 17 februarie 1950 (în actele oficiale: 18 februarie 1950), în localitatea Doclin, județul Caraș-Severin. A studiat la Școala generală din localitatea natală, la Liceul din comuna Grădinari, județul Caraș-Severin, și a urmat cursurile Institutului pedagogic Oradea, Facultatea de Filologie, specialitatea română-franceză.

A fost Membru în Comitetul de conducere al Filialei Timișoara a USR (1990-2005), Membru al Societății de Științe Filologice din România, Filiala Reșița și Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România A debutat literar în 1968, în revista Vîrste cărășene a Liceului din Grădinari, și editorial, în același an, în volumul colectiv Ritmuri din Țara lui Iovan Iorgovan. A colaborat la numeroase periodice literare din țară și din străinătate. Este autorul a peste cincizeci de volume de poezii, publicistică și literatură pentru copii. Poemele sale sunt prezente în numeroase volume colective și antologii, fiind tradus în engleză, franceză, germană, sârbă, slovacă și bulgară. Prodigioasa activitate a lui OCTAVIAN DOCLIN în domeniul cultural a fost răsplătită de semnificative premii, distincții și onoruri, între care și Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler (2004), acordat de Președintele României.

Dispariția lui OCTAVIAN DOCLIN lasă un gol imens în peisajul poeziei contemporane. Pierdem un minunat prieten și coleg, o ființă dăruită trup și suflet celorlalți, poeziei, literaturii, culturii naționale.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!