Săptămâna Mozart la Salzburg

Pentru iubitorii lui Wolfgang Amadeus Mozart se anunță de pe acum, pentru zilele de 23 ianuarie-2 februarie „Săptămâna Mozart la Salzburg 2020”.

Fixat în jurul datei nașterii lui Mozart, acest cel mai important festival mozartian din lume este organizat de Fundația Mozarteum din Salzburg, invitându-i pe melomani să guste din plăcerile alese ale muzicii clasice, cu deosebire creații ale lui Mozart.

Festival de nivel mondial, proxima „Săptămână Mozart” se va bucura de participarea unora dintre cei mai buni muzicieni ai lumii. În 2020, în centrul atenției vor fi „prieteniile speciale” ale lui Mozart, dar și lucrări ale sale pentru instrumente de suflat. Printre cele 50 de evenimente există trei proiecte scenice, un concert liric, muzică de cameră, de dans etc.

Din momentele de mare atractivitate cităm o reprezentație cu „Nunta lui Figaro”, cu Capella Andrea Barca, dirijor Sir András Schiff, un concert al Orchestrei Filarmonicii din Viena, avându-l ca dirijor și solist la pian pe Daniel Barenboim, concerte cu Camerata Salzburg, dirijate de François Leleux și Radek Baborák, oratoriul „Messia” cu „Les Musiciens du Louvre”, dirijați de Marc Minkowski, concertul Orchestrei de cameră Mahler, dirijor și solo la pian Mitsuko Uchida.

În ultima vreme, tenorul Rolando Villazón este implicat în desfășurarea acestor „Săptămâni Mozart” (așa cum s-a putut constata și la Festivalul Internațional „George Enescu” de la București). De această dată, el va semna scenografia la spectacolul cu „Nunta lui Figaro” și va fi moderator al unor concerte, totodată dialogând cu diferiți artiști invitați la eveniment.