Masterclass de traducere literară

Universitatea București – prin Prof. Dr. Lidia Vianu, împreună cu Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române, British Council și Uniunea Scriitorilor din România organizează o nouă ediție a Masterclass-ului de traducere literară coordonat de Prof. Lidia Vianu, Director al Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan și al Editurii online Contemporary Literature Press. Programul se adresează studenților din ciclul licență, masteranzilor și doctoranzilor de la Universitatea București. În luna martie 2019, participanții vor lucra individual pe texte selectate de organizatori. În cadrul celor 5 zile de Masterclass din 8-13 aprilie, traducerile vor fi stilizate sub îndrumarea invitaților – poeți publicați de Editura Bloodaxe, Marea Britanie. Se va lucra pe texte de poezie contemporană românească, iar antologia rezultată în urma programului va fi publicată la Editura ICR, și online la Editura Contemporary Literature Press. Cei care se înscriu vor avea obligația să participe la toate cele 5 zile de Masterclass [8-13 aprilie, orele 16:00 – 20:00, sala James Joyce, Pitar Moș]. Cei admiși vor semna un acord de participare pe toată durata masterclassului, cu Universitatea București. Nu se admit absențe. Rugăm pe cei care se înscriu să se asigure că pot frecventa masterclass-ul, pentru a lucra direct cu poeții Bloodaxe.

Pentru ediția 2019, sunt disponibile în echipa de traducători 30 de locuri, iar participarea este gratuită. Aceste locuri se vor ocupa prin concurs. Selecția participanților va fi realizată de coordonatorul programului pe baza unei traduceri literare din limba română în limba engleză. Textul care urmează să fie tradus va fi postat la 20 februarie 2019, pe pagina concursului:

https://www.facebook.com/lidiavianusstudentstranslate/ și pe www.icr.ro .

Cei interesați sunt rugați să trimită la adresa silviapetrescu93@yahoo.com următoarele [toate într-un unic document de înscriere]: textul tradus în limba engleză; un curriculum vitae care să reflecte experiența în activitatea de traducere literară, însoțit de adresa de email și de numărul de telefon; declarație că vor fi prezenți în cele 5 zile de Masterclass.

Termenul până la care se primesc aplicații este 1 martie 2019.  

Lista câștigătorilor va fi anunțată la data de 10 martie 2019.

Informații suplimentare se pot solicita la adresa lidiavianu@yahoo.com