Comunicat

La Adunarea Generală Anuală a European Writers’ Council (EWC) desfășurată la Riga, în Letonia, în data de 2 iunie 2019, Daniel Cristea-Enache, Directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, a fost ales Vicepreședintele EWC, pentru un mandat de doi ani (2019-2021).

Noua Președintă a European Writers’ Council a devenit, în urma acelorași alegeri, Nina George din Germania, iar board-ul este format din Ružica Cindori (Croația), Markku Löytönen (Finlanda) și Alena Makouskaya (Belarus). Secretarul General al European Writers’ Council este în continuare Myriam Diocaretz (Olanda).

Reprezentând scriitori și traducători profesioniști din 27 de țări și 43 de asociații, European Writers’ Council apără și promovează interesele a 150.000 de autori din industria cărții, scriitori în 31 de limbi.

Uniunea Scriitorilor din România își exprimă satisfacția că un autor din România deține, pentru prima oară, poziția de Vicepreședinte al European Writers’ Council, în beneficiul scriitorilor și traducătorilor din cele 43 de asociații reprezentate de EWC.

Uniunea Scriitorilor din România este membră EWC și membră CEATL (European Council of Literary Translators’ Associations), iar pe plan național, face parte din ANUC (Alianța Națională a Uniunilor de Creatori din România). Daniel Cristea-Enache, Directorul de imagine al U.S.R. și noul Vicepreședinte al EWC, este critic literar și universitar.